Afbeelding

Schoolkinderen ontvangen activiteitenboekje: gratis kennismaken met sport en cultuur

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK – Kinderen in Moerdijk kunnen gratis of tegen een kleine vergoeding weer kennismaken met verschillende activiteiten op het gebied van sport, cultuur, techniek en sport in de gemeente. op het gebied van sport, cultuur, techniek en sport. 

Een deel van de activiteiten is verwerkt in het KIDS boekje. In dit boekje vinden kinderen héél veel activiteiten die zij in Moerdijk kunnen uitproberen. Dit boekje wordt tijdens de Nationale Sportweek van 18 tot en met 27 september uitgedeeld op alle basisscholen van gemeente Moerdijk. 3.200 basisschoolkinderen in de gemeente ontvangen het boekje met de uitleg dat ze zich via de website www.meermoerdijk.nl kunnen inschrijven. 

Wethouder Eef Schoneveld deelt op maandag 21 september om 13:00 uur de boekjes uit aan groep 7/8 van de basisschool St. Jozef in Noordhoek. Uit ervaring is gebleken dat meer dan 25% van de basisschoolkinderen zich inschrijft. Gemiddeld wordt 5% tot 10% van de kinderen naderhand daadwerkelijk lid van een vereniging of andere aanbieder.

Meer Moerdijk
Sinds twee jaar werken de buurtsportcoaches, cultuurcoach en jongerenwerkers samen onder de vlag van Meer Moerdijk vanuit Sport en Welzijn Moerdijk. Samen zorgen ze er voor dat je in Moerdijk de weg kunt vinden naar sporten, meer bewegen of culturele activiteiten voor jong en oud. Eén van de voordelen van deze bundeling is dat de buurtsportcoaches, cultuurcoach en jongerenwerkers elkaar zo makkelijker vinden en activiteiten aanbieden die goed op elkaar aansluiten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief