Grotere terrassen van horeca-ondernemers mogen langer blijven staan
Foto: Alexander Vingerhoeds

Grotere terrassen van horeca-ondernemers mogen langer blijven staan

ZEVENBERGEN – De gemeente Moerdijk staat de tijdelijke uitbreiding van terrassen toe tot 1 november. Eerder gold deze maatregel tot 1 oktober. Een uitzondering geldt voor het horecaplein op de Markt in Zevenbergen. Daar blijft de oorspronkelijke datum op 1 oktober staan in verband met werkzaamheden.


Het college van burgemeester en wethouders wil meedenken met de horecaondernemers om gasten ook in de periode tussen 1 november 2020 en 1 april 2021 een aangenaam verblijf op het oorspronkelijk vergunde terras te kunnen geven. 

Sommige maatregelen nu al toestaan

Volgens de huidige regels zijn sommige maatregelen al toegestaan, zoals het plaatsen van een mobiele parasol, een los terrasscherm of makkelijk verplaatsbare of verwijderbare verwarming. Voor het plaatsen van dit soort voorzieningen is dan ook geen aanvullende toestemming nodig. 

Meer voorzieningen? Plan indienen

Als ondernemers meer voorzieningen willen, bijvoorbeeld een eenvoudige overkapping, moeten zij een plan indienen. De gemeente vraagt ondernemers nadrukkelijk om dit plan af te stemmen met de omwonenden. Mochten ondernemers meer permanente constructies of voorzieningen willen plaatsen dan moeten zij op de gebruikelijke manier een vergunning aanvragen. Het gaat dan om voorzieningen die zijn bedoeld om langer dan één winterseizoen te blijven staan

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>