Burgemeester Jac Klijs werkt zoveel mogelijk vanuit huis.
Burgemeester Jac Klijs werkt zoveel mogelijk vanuit huis. Foto: Alexander Vingerhoeds

Burgemeester Jac Klijs kondigt vertrek aan

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZEVENBERGEN - Burgemeester Jac Klijs (66) legt per 1 juni 2021 zijn ambt neer. Klijs is sinds september 2011 burgemeester van Moerdijk. Officieel loopt zijn ambtstermijn nog tot september 2023, maar Klijs kiest ervoor om eerder te stoppen. Hij kiest ervoor om zijn ontslag tijdig aan te kondigen, zodat de gemeenteraad ruime tijd om heeft een opvolger te vinden. 

“In 2021 ben ik 15 jaar burgemeester waarvan 10 jaar in Moerdijk. Ik geniet nog dagelijks van het ambt van burgemeester. In Moerdijk is het nooit saai. Toch komt er een moment waarop je jezelf de vraag stelt: ‘Hoe lang blijf ik nog op deze stoel zitten? De zomer van 2021 lijkt mij een goed moment om mijn werkzaamheden over te dragen. Het college is goed op elkaar ingespeeld. En we zitten dan nog bijna een jaar vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Mijn opvolger heeft zo alle tijd om samen met het college het verkiezingsjaar in te gaan.” Klijs is niet van plan om achter de geraniums te gaan zitten. “Ik heb nog niets concreets voor ogen maar er komt ongetwijfeld iets op mijn pad.”

Loopbaan

Jac Klijs trad in september 2011 aan als burgmeester van Moerdijk. Hij volgde waarnemend burgemeester Jan Mans op die tijdelijk de honneurs waarnam na het vertrek van burgemeester Denie. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief