Afbeelding
Foto: Marjanne Dijkstra

Rookverbod op kinderboerderij De Dierenploeg wordt goed nageleefd

Door: Marjanne Dijkstra Algemeen

ZEVENBERGEN - Kinderboerderij De Dierenploeg in Zevenbergen is al sinds 1 januari 2018 een rookvrije locatie. Zowel in de stal als op de terreinen, mag er niet meer worden gerookt. Ook binnen de hekken mag er dus niet meer worden gerookt, zelfs niet met een elektronisch rookmiddel. Een prima ontwikkeling, vindt voorzitter van de kinderboerderij Peer Cox.

"We zijn al een aantal jaar rookvrij bij De Dierenploeg. De discussie of er wel of niet mocht worden gerookt in openbare gebouwen, speelde natuurlijk al heel lang. De kinderboerderij is van de gemeente, dus nog steeds een gemeentelijke locatie en dat beleid willen we graag volgen. Omdat er bij ons op de kinderboerderij heel veel kinderen rondlopen, is het echt niet wenselijk dat er wordt gerookt. We hebben daarin ook een voorbeeldfunctie met het niet-roken, net als dat we de waterontdekplek graag klimaatbestendig maken en houden. Behalve de stallen, hebben we toen ook meteen de buitenruimte verklaard tot rookvrije zone."

Problemen zijn er naar weten van Cox nooit geweest. "Voor mijn gevoel zijn er heel veel vrijwilligers die niet roken en dat maakt het ook makkelijker dan wanneer iemand steeds van het terrein af moet om even een sigaretje te roken. Er is maar weinig discussie geweest of problemen met mensen die op bezoek komen bij ons. Dat er niet gerookt mag worden, staat gewoon netjes met een bord aangegeven en iedereen weet zo waar hij of zij aan toe is als ze ons terrein betreden. Persoonlijk vind ik het niet meer dan logisch op een locatie als de kinderboerderij."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief