Afbeelding
Foto: Alexander Vingerhoeds

KBO-voorzitter Wies van Minderhout: ‘In Langeweg letten we op elkaar’

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

LANGEWEG - De KBO Langeweg heeft maandenlang geen activiteiten kunnen houden in dorpshuis Ons Stedeke. “Vanaf maart is alles stilgelegd. Onze leden zijn allemaal ouder dan 65 jaar en behoren daarmee tot de risicogroepen”, legt voorzitter Wies van Minderhout uit. Sinds enkele weken gaan het kaarten, het biljarten, de bingo en de koersbal weer door.

Leden blijven allemaal op anderhalve meter van elkaar. Ons Stedeke heeft daarnaast een grotere ruimte beschikbaar gesteld aan de KBO’ers. “Dat is echt heel fijn, ze vragen daar ook geen extra geld voor. Daarvoor zijn we de uitbaters erg dankbaar”, geeft Wies aan. De nieuwe maatregelen vanuit het Rijk om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, vragen van de KBO wel extra werk. Wies: “We kijken nog hoe we daar vorm aan kunnen geven. Waarschijnlijk moeten leden zichzelf straks opgeven voor een activiteit. Dan mogen we maximaal 30 mensen tegelijk toelaten. Helaas kan dan niet iedereen binnen.” 

De KBO Langeweg is een relatief grote organisatie voor zo’n kleine kern. De ouderenbond telt meer dan 60 leden en heeft een belangrijke rol in het dorp. “Er wonen hier veel alleenstaanden. Veel ouderen hebben behoefte aan sociaal contact en willen buiten de vier muren van het huis komen. Natuurlijk vindt iedereen de maatregelen belangrijk om gezond te blijven, maar we horen wel dat veel mensen ‘het maar stil vinden.’ De KBO heeft daarom in de zomer alle leden een doosje bonbons gestuurd om ze zo een hart onder de riem te steken. “Want op elkaar letten is belangrijk”, besluit Wies.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief