Pastor Maickel Prasing: ‘We moeten meedoen met maatschappelijke ontwikkelingen’
Foto: Archief de Bode

Pastor Maickel Prasing: ‘We moeten meedoen met maatschappelijke ontwikkelingen’

ZEVENBERGEN - Pastor Maickel Prasing leidt de Immanuel Parochie in Zevenbergen. De kerken kregen deze week nieuwe regels voor het aantal mensen die aanwezig mogen zijn tijdens een dienst in een kerkgebouw. Niet meer dan normaal, vindt Prasing.


“We hadden een werkgroep die precies had uitgerekend hoeveel mensen er met de anderhalvemeter-regel hier in Zevenbergen in de kerk mochten zijn. Er kunnen in Zevenbergen een kleine honderd mensen binnen zijn met die regel, maar die waren er lang niet allemaal. De laatste tijd zitten er vijftig tot tachtig mensen in de kerk, terwijl er in normale tijden zeshonderd in kunnen. Dat er nu echt maar dertig mensen de kerk in mogen, hoe groot die ook is, is wel heel erg jammer, maar het is nu eenmaal zo. We moeten het er mee doen. De kerken moeten wat mij betreft meedoen met de maatschappelijke ontwikkelingen en de RKK en PKN nemen daarin hun verantwoordelijkheid. Ik ben wat teleurgesteld in sommige kerkgemeenschappen die dat niet deden, daardoor komen kerken in het algemeen in een minder goed daglicht te staan.” 

De parochie zendt ook online diensten uit. “Dat doen we vanuit Fijnaart en we hopen binnenkort ook in de basiliek in Oudenbosch te kunnen starten met uitzendingen. Daarnaast zijn we bezig met het bedenken van allerlei alternatieven voor vieringen rond kerstmis. Er wordt gedacht aan een lichtjestocht, een kerstspeurtocht, een drive-in kerstviering. We moeten creatief zijn en met andere ideeën komen om samen het geloof te belijden.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>