Extra tests na meerdere coronabesmettingen binnen selectie NAC
Foto: Weekblad de Bode

Extra tests na meerdere coronabesmettingen binnen selectie NAC

MOERDIJK - Opnieuw zijn er meerdere spelers van NAC besmet geraakt met het coronavirus. Dat maakt de club dinsdagmiddag bekend. Vorige week kwam ook al een aantal besmettingen aan het licht. 

Maandagochtend is de gehele selectie en staf opnieuw getest op het COVID-19 virus. Dit gebeurde door middel van sneltesten. Inmiddels zijn de resultaten van deze tests binnen. “Helaas zijn er naar aanleiding van deze tests nieuwe positieve testresultaten teruggekomen. Uit voorzorg en op advies van de GGD, is daarom besloten vooralsnog de trainingen niet te hervatten.”

De Graafschap 
Normaal gesproken wordt er bij NAC één keer per week getest, bij voorkeur twee dagen voor de wedstrijddag. Vorige week werd de wedstrijd tegen De Graafschap door meerdere besmettingen afgelast. In de berichtgeving rondom de afgelasting werd al vermeld dat iedereen in thuisquarantaine ging, totdat er nieuwe tests werden afgenomen.

Sneltesten 
Maandagmiddag zijn er sneltesten afgenomen om te zien of het verantwoord was de trainingen te hervatten. Dit bleek niet het geval. Vandaag werden er bij het trainingscomplex van NAC aan de Rustenburgstraat in Zundert nieuwe, reguliere tests (zogeheten PCR-testen) afgenomen. De uitslagen van deze tests zullen doorslaggevend zijn voor het verdere verloop van de week. NAC meldt er momenteel - in overleg en samenspraak met de betrokken partijen - alles aan te doen om het virus zo goed mogelijk te bestrijden en verdere besmettingen te voorkomen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief