Sebastian Stoop in duel.
Sebastian Stoop in duel. Foto: Jip van der Lely

SEOLTO onderuit tegen WHS

Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Vooraf was de affiche in Zevenbergen voor SEOLTO en WHS dé wedstrijd op 11 oktober om een einde te brengen aan de slechte start van de competitie. Beide teams hadden na drie speelronde slechts één punt weten te behalen…. Onvoldoende voor beide teams en dus hoog tijd voor een eerste competitie overwinning!

Waar SEOLTO de voorbereiding van het seizoen sterk startte, is daar in de competitie nog weinig van terug te zien. Gelukkig was dit vandaag niet het geval en begon SEOLTO sterk aan de eerste helft. Met Danny Oomen, Teun Broere en Yannick van Niekerk weer terug in de wedstrijdselectie zat er meer gif in het spel dan de afgelopen weken. Bij WHS heeft aanvoerder Arvin de Witte ontdekt dat het gras niet groener was bij hoofdklasser Halsteren, waar de spits afgelopen seizoen heeft gespeeld. Op papier een gelijkwaardige clash die om 14:30 startte, zonder publiek.

Eerste helft
De eerste helft golfde op en neer waarbij beide ploegen voetbal probeerden te spelen wat resulteerden in de nodige kansen. De duels werden vooral uitgevochten op het middenveld waarbij de tweede ballen werden gewonnen door het middenveld van SEOLTO, waarbij Thomas van der Wal een prima rol in speelde. Door hoog druk te zetten op WHS, merkte SEOLTO dat WHS moeite had om voetballend tot een oplossing te komen, waarbij uiteindelijk de lange bal werd gehanteerd. Ondanks een paar snelle uitbraken van WHS had SEOLTO elke keer een antwoord en kon het weer gaan opbouwen. Met een ruststand van 0-0 gingen beide teams de kleedkamer in voor een kopje thee.

Tweede helft
Tijdens de rust had SEOLTO bedacht de lijn van het hoog druk zetten en winnen van de tweede ballen door te zetten. Gezien de gevaarlijke momenten die dit had opgeleverd in de eerste helft moest dit wel de manier zijn om het net te vinden. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft gebeurde dit dan ook! Een scherp aangesneden voorzet via rechts van de voet van Teun Broere zeilde aan iedereen voorbij… behalve aan de alerte linksbuiten Jeffrey Bakx die de bal knap in de korte hoek binnen knikte, 1-0! Ondanks de regenachtige omstandigheden op het sportpark De Meeren was er geen vuiltje aan de lucht en leeg de thuisploeg alles in eigen hand te hebben. WHS zette een tandje bij waarbij een aantal overtredingen werden gemaakt om de frustratie van de tegengoal weg te spelen, opvallend hierbij was het optreden van de scheidsrechter, die deze acties niet terugfloot. Waarbij twee SEOLTO spelers na een clash geblesseerd achter bleven liggen, voetbalde WHS abrupt door waarbij meerdere keren werd geschreeuwd om de bal over de zijlijn te schieten. WHS gaf geen gehoor en wist een vrije schop te versieren op randje zestien. En u raadt het al, via ongelukkige wijze werd deze via de rug van een Oranjehemd binnengeschoten, 1-1. Daar waar SEOLTO de zaken op orde leek te hebben, moest het nu weer opnieuw beginnen wat de nodige irritatie richting de wedstrijdleider opleverde. De wedstrijd werd rumoeriger, wat in ieder geval aan de kant van SEOLTO niet leidde tot hoogstaand voetbal. De energie werd gestoken in de acties van de scheidsrechter en de emoties liepen hoog op, na een zoveelste onterechte beslissing van de scheidsrechter en een verhitte discussie tussen bovengenoemde en Tom Wijne moest Tom het veld verlaten na een tweede gele kaart voor praten. Met 10 man moest SEOLTO verder en wist het dat het een lastige kluif zou worden om alsnog resultaat te halen uit dit potje. Ondanks het overtal van WHS binnen de lijnen waren de verhoudingen nog altijd gelijk. SEOLTO zakte niet in en bleef met pressie spelen, waarbij de vers ingebrachte vleugelflitser Yannick van Niekerk nog voor het nodige gevaar zorgde, maar het mocht helaas niet baten. Door een counter van WHS werd de inmiddels man op man spelende verdedigende linie van SEOLTO verrast en viel een van richting veranderd afstandsschot buiten bereik van doelverdediger Tom Kerkhof, 1-2. De laatste 20 minuten stonden meer in het teken van de scheidsrechter, waar SEOLTO meer last van leek te hebben dan WHS. Een goed uitgespeelde counter van WHS zorgde voor de eindstand: 1-3.

Ondanks de nederlaag zal SEOLTO vertrouwen moeten putten uit de eerste helft en de start van de tweede helft, waarbij er goed voetbal werd gespeeld en het team organisatorisch goed stond. Het is jammer dat SEOLTO dit niet 90 minuten vol wist te houden en dat de slechts spelende man van het veld alsnog in het middelpunt kwam te staan.