Bravis stelt operaties uit: Hoog ziekteverzuim en steeds meer coronapatiënten
Foto: Remko Vermunt

Bravis stelt operaties uit: Hoog ziekteverzuim en steeds meer coronapatiënten

ROOSENDAAL - Alle geplande operaties in het Bravis ziekenhuis worden uitgesteld. Dat heeft het ziekenhuis dit weekend bekendgemaakt. Alleen acute en oncologische ingrepen worden gedaan, de afspraken in de polikliniek en verloskunde gaan eveneens door. In de loop van de week wordt gekeken of verdere maatregelen nodig zijn of dat er andere mogelijkheden zijn voor de continuïteit van de zorg. 


Reden voor het Bravis Ziekenhuis om de geplande zorg uit te stellen is dat het aantal coronapatiënten in de kliniek hoog is en ook het aanbod van coronapatiënten op de Spoedeisende Hulp neemt toe. “Deze cijfers in combinatie met een hoog ziekteverzuim onder de medewerkers dwingt ons in te grijpen in de reguliere zorg.” Op dit moment zitten zo’n 240 medewerkers ziek thuis of zijn thuis in quarantaine vanwege besmette huisgenoten. “In combinatie met de herfstvakantie heeft dat mede invloed gehad op het afschalen van de reguliere zorg.” 

Bestuursvoorzitter Bianka Mennema: “Het vraagt grote inzet van onze medewerkers om de acute zorg, oncologie, de zorg voor coronapatiënten en de poliklinische zorg in stand te houden. Maar we zien een grote bereidheid onder de medewerkers om extra te komen werken in de herfstvakantie. De saamhorigheid in huis is groot.” Afgelopen vrijdag lagen er 35 coronapatiënten met bewezen corona in het ziekenhuis, waarvan vijf op de Intensive Care. Vier patiënten werden die dag overgeplaatst naar een ander ziekenhuis, evenveel als de dag daarvoor.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>