Afbeelding
Foto: Collectie Hein Mak

Seizoen TWC Zevenbergen voortijdig geëindigd: Nu fietsen in kleine groepjes

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

Het is een hard gelag voor Toer Wieler Club (TWC) Zevenbergen. Het clubseizoen is door de nieuwe coronamaatregelen eerder gestopt. “Eigenlijk zouden we tot 1 november doorgaan, maar dat is helaas niet mogelijk”, vertelt voorzitter Hein Mak. Dat betekent dat alle clubritten stil liggen.

Wie wil trainen, zal dat individueel of met maximaal drie personen tegelijk mogen doen. Van juni tot oktober reden de leden met ongeveer 20 tot 30 personen tegelijk. TWC Zevenbergen is actief met drie groepen: recreanten, toerfietsers en randonneurs. De vereniging telt 105 leden. Hein verwacht dat de meeste fietsers nu individueel gaan trainen of in kleine groepjes. Dit gebeurt normaal ook buiten het seizoen. Moerdijk is een mooie gemeente om te wielrennen: “Qua oppervlakte is Moerdijk heel groot. Ook heb je hier alle soorten paden: fijn asfalt, kasseien en nog onontgonnen boerenpaadjes. Ik ontdek nog steeds nieuwe plekken. We zouden ook gerust een toertocht van 115 kilometer kunnen uitzetten over alleen Moerdijks grondgebied!” 

Hein vraagt wielrenners en andere weggebruikers om elkaar met respect te benaderen: “Blijf vriendelijk tegen elkaar en houd je aan de verkeersregels. Samen bereiken we meer.” In het voorjaar hebben meer mensen een racefiets gekocht om met de sport kennis te maken. TWC Zevenbergen verwelkomt deze mensen graag als lid. “Als het weer mag, ben je van harte welkom voor een proefrit of om aan te sluiten bij één van de oefengroepjes in de winter”, benadrukt Hein.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief