Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde/ Groennieuws

Domper voor Halloween Noordhoek: Ook verbod op ‘coronaveilige’ Trick or Treat

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

NOORDHOEK – De meeste Halloweenactiviteiten in de gemeente Moerdijk gingen al niet door, maar nu heeft ook de organisatie van Noordhoek een streep moeten zetten door de Trick or Treat-route. Zaterdag 31 oktober zou de jeugd gaan griezelen in de Noordhoekse straten, maar de gemeente heeft dit verboden.

De organisatie van Noordhoek had alle voorbereidingen getroffen om ‘Coranaween’s Trick or Treat’ te laten doorgaan. Zo waren alleen kinderen uit Noordhoek welkom en mochten maximaal vier volwassenen een groep jongens en meisjes begeleiden. Daarnaast moesten alle deelnemers zich vooraf opgeven. Stichting Dorpsactiviteiten Noordhoek betreurt de annulering van het evenement: “Er lag een goed draaiboek met alle maatregelen die wij zouden treffen in verband met Covid-19, genoeg vrijwilligers die konden ‘handhaven’ en al veel aanmeldingen!” De organisatie vroeg de gemeente om het besluit te heroverwegen, maar dat bleek niet mogelijk. Daardoor kan ook in Noordhoek geen Halloween worden gevierd.

De gemeente laat weten dat op basis van de noodverordening geen evenementen mogelijk zijn. “Dit geldt voor alle evenementen, van meldingsvrij en meldingsplichtig tot vergunningsplichtig. Ook drive-in en drive-through evenementen en sportevenementen vallen hieronder. Rommelmarkten zijn evenementen en zijn niet toegestaan”, meldt een woordvoerster. Stichting Dorpsactiviteiten Noordhoek betreurt het verbod, maar geeft aan volgend jaar knallend terug te komen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief