Muizenhuis van Florentine Schmitz te bewonderen vanuit bijkeukenraam
Foto: Will Rombouts

Muizenhuis van Florentine Schmitz te bewonderen vanuit bijkeukenraam

KLUNDERT - Florentine Schmitz uit Klundert bouwt poppenhuizen en kijkkastjes. Haar pronkstuk is een enorm muizenhuis dat vanaf 1 december voor iedereen te bewonderen is via de ramen van haar bijkeuken aan de Sluis. “Dat is altijd zo leuk, kinderen blijven staan om naar binnen te kijken. En iedere keer ontdekken ze weer iets nieuws”, vertelt Florentine. Voor de gelegenheid wordt het muizenhuis dan aangekleed met kerstverlichting. 


Inmiddels heeft de Klundertse naast het muizenhuis ook 5 poppenhuizen en 25 kijkkastjes staan. Bijzonder zijn de fraaie details in alle miniatuurruimtes. Ze maakt alle spullen zelf. “Soms heb ik een brainwave en ben ik gerust van 10.00 tot 16.00 uur bezig. Dan vertoef ik gerust hele dagen in mijn eigen hobbyruimte.” Florentine put uit een groot archief. “Ik heb van alles liggen. Uit onder meer lapjes stof, latjes, kraaltjes, ijscostokjes en tongspatels maakt ik de mooiste dingen. Vroeger maakte ik zelf de kleren voor mijn kinderen, daarvan heb ik nog lapjes liggen die ik nu gebruik om bijvoorbeeld kleding voor de muizen te maken. Sommige lapjes zijn al veertig jaar oud.” 

Daarnaast is ze ook erg creatief. Eikels veranderen bijvoorbeeld in lampen en de ‘kroegbaas’ in het muizenhuis draagt een tattoo van een nagelsticker. Beroemd is het muizenhuis van Karina Schaapman in Amsterdam, maar het muizenhuis van Florentine doet er zeker niet voor onder. “Ik heb mijn eigen stijl. Mijn inspiratie is mijn vader die voor het slapen gaan altijd verhaaltjes vertelde over muizen. Daar komt mijn affiniteit met de muizen vandaan!”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>