Angela Rindt verkoopt haar eerste boek.
Angela Rindt verkoopt haar eerste boek. Foto: Piet Ooijen

Het boek dat je bijpraat…..

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ZEVENBERGEN - Afgelopen zaterdag in de stralende zon ging de voorverkoop van start van het boek ‘Wie zijn toch die bakkers van Zevenbergen’.

Het boek vertelt de geschiedenis van de bakkers van Zevenbergen vanaf 1660 tot heden. Wel 28 bakkersfamilies vertellen hun verhaal en laten heel veel foto’s zien. U zult er vast een hoop van herkennen.

De boekenkraam zaterdag was van 11.00-15.00 uur geopend. De mensen kwamen goed verspreid binnen die tijd langs om het boek te kopen. Er zijn dan ook veel boeken van schrijver naar koper gegaan. Daarbij was de lekkernij die naast de boeken lag uitgestald ook zeker een trekpleister.

De actieve bakkers van Zevenbergen hadden namelijk gezorgd dat er ook iets lekkers te proeven was.

Zo waren er de befaamde worstenbroodjes van bakkerij Jac Smit, de befaamde Zevenbergse sloffen van bakkerij Nagelkerke en het Gebakshuys trakteerde op een petitfour met een foto van het boek erop. Het werd dus smullen in alle opzichten.

Na de aankoop van het boek en de keuze van een lekkernij togen de mensen weer huiswaarts. De mensen die het boek zaterdag hebben gekocht zijn al bijgepraat over welke bakkers we allemaal hebben gehad in ons stadje.

Voor de mensen die ook graag een boek willen hebben is er goed nieuws. Het boek is te koop bij: Bakkerij Jac Smit, Noordhaven 146; Primera Nagtzaam, Molenstraat 2b; Museum Zevenbergen, Zuidhaven 17, bij de oudheidkundige kring ‘’Willem van Strijen”.

Bent u niet in de gelegenheid om naar Zevenbergen te komen dan is per post ontvangen ook een mogelijkheid.

Stuur dan een mail naar: a.rindt@kpnplanet.nl voor verdere gegevens.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief