Organisaties die AED-apparaat beschikbaar stellen krijgen vergoeding van 100 euro
Foto: Jack Konings

Organisaties die AED-apparaat beschikbaar stellen krijgen vergoeding van 100 euro

MOERDIJK - Particulieren en (vrijwilligers)organisaties die hun AED-apparaat 24/7 beschikbaar stellen kunnen een jaarlijkse vergoeding van 100 euro aanvragen. Het college van burgemeesters en wethouders heeft met dit plan ingestemd. 


Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het plan om aanbieders van AED’s te vergoeden. Particulieren en (vrijwilligers)organisaties die hun AED-apparaat 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar stellen voor het AED-netwerk Moerdijk en aangemeld zijn bij het landelijke oproepsysteem HartslagNu kunnen een jaarlijkse onderhoudsvergoeding van 100 euro per AED-apparaat aanvragen bij de gemeente.

De vergoeding is bedoeld als waardering voor de eigenaren die hun AED ter beschikking stellen in de gemeente Moerdijk. Doel is het realiseren van een dekkend AED-netwerk in de gemeente Moerdijk, zodat zoveel mogelijk levens gered kunnen worden van mensen die worden getroffen door een hartstilstand.

In 2016 stemde het college al in met eenzelfde regeling van het burgerinitiatief AED-apparaten. Dit besluit is toen niet uitgewerkt in nadere beleidsregels. In de ‘oude’ regeling heeft EHBO- vereniging Langeweg als administrateur de aanvragen voor de jaarlijkse onderhoudsvergoeding van 100 euro per 24-uurs AED afgehandeld. Aangezien de administrateur van EHBO-vereniging Langeweg eind 2019 heeft aangegeven ermee te stoppen, is besloten de aanvragen voortaan via de gemeente Moerdijk te laten verlopen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>