Gemeente Moerdijk scoort hoog op het vlak van omgevingsrecht
Foto: Rob van der Sloot

Gemeente Moerdijk scoort hoog op het vlak van omgevingsrecht

MOERDIJK - De provincie ziet erop toe dat lokale overheden hun taken goed uitvoeren. Eén van de terreinen waarop de provincie controleert, is het omgevingsrecht. In de controle over 2020 scoort gemeente Moerdijk 11 van de 13. 


In de controle over 2020 scoort de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving (VTH) van de gemeente Moerdijk op 11 van de 13 vragen het maximale aantal punten. Gedeputeerde Staten ziet het nieuwe jaarverslag zelfs als voorbeeld voor andere gemeentes. 

Aan de hand van beoordelingscriteria stelt de provincie per criterium vast of de gemeente voldoet, gedeeltelijk voldoet of niet voldoet. Van de 13 vragen krijgt Moerdijk in 11 gevallen het oordeel ‘voldoet’. Op één vraag is de score ‘voldoet gedeeltelijk’ en op één vraag ‘voldoet niet’. Deze laatste vraag ging over het tijdig vaststellen van het jaarverslag.

De belangrijkste oorzaak voor de vertraging was volgens de gemeente, naast corona, de compleet nieuwe opzet van het jaarverslag. De nieuwe opzet is wel goedgekeurd. Gedeputeerde Staten zegt hierover: “Met u zijn wij trots op dit eerste jaarverslag nieuwe stijl. Wij willen dit verslag graag gebruiken als goede voorbeeld voor alle Brabantse gemeenten.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>