Meer Moerdijk: ‘Het Sinterklaasfeest zal dit jaar anders zijn’

Meer Moerdijk: ‘Het Sinterklaasfeest zal dit jaar anders zijn’

Ondanks de Corona maatregelen verwacht San Vermaas van Meer Moerdijk niet dat er veel veranderd aan de wijze waarop het Sinterklaasfeest zal worden gevierd. “Het is mediageniek hoe bijvoorbeeld het Sinterklaasjournaal ieder jaar een probleem weet te bedenken en dat weer weet op te lossen, het ene jaar zijn de cadeautjes zoek, het ander jaar het boek van Sinterklaas. Het is de magie van het verhaal en die moet levend gehouden worden.”


Dit jaar hoefden de programmakers niet op zoek naar een probleem, er was nu een echt probleem: Corona. “De jongste kinderen beseffen dat probleem niet, de wat oudere kinderen kun je meenemen in het verhaal dat Sinterklaas in de risicogroep zit en moet beschermen. Het feest zal anders zijn. In grote groepen bij elkaar gaat niet, dus weer veel meer met het eigen gezin. In plaats van dat Sinterklaas op bezoek komt en de cadeaus meeneemt staat de zak met cadeautjes dit jaar weer voor de deur. En er wordt weer wat meer creativiteit van de ouders gevraagd in deze tijd.” De ontwikkeling van de media en de digitalisering helpt daar nu wel bij. “Door het Sinterklaasjournaal en alles op sociale media kun je nu het verhaal en de magie rondom Sinterklaas makkelijker levend houden, 10 jaar terug was die uitdaging veel groter geweest. En nu moet het helaas op deze manier maar volgend jaar staan we allemaal gewoon weer in de Haven op de kade en is er weer een ander probleem voor Sinterklaas om op te lossen.” En de mythe blijft zo dan ook, ondanks de Corona pandemie voortbestaan.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>