Bestuurslid Dick Hartmann en nieuwe voorzitter Lennard Zwaard.
Bestuurslid Dick Hartmann en nieuwe voorzitter Lennard Zwaard.

Ondernemersvereniging Zevenbergen heeft nieuwe voorzitter: ‘We varen nieuwe koers’

Door: René Bruijnincx Algemeen

ZEVENBERGEN – De ondernemers in Zevenbergen hebben het de afgelopen jaren behoorlijk voor de kiezen gehad. De aanleg van de nieuwe haven in het centrum vroeg om een flexibele houding van alle partijen. Mede dankzij de ondernemersvereniging werd er vaak gecommuniceerd met elkaar. Een basisvoorwaarde om in gezamenlijkheid tot resultaten te komen.

Vanwege het coronavirus dienden winkeliers en ondernemers herhaaldelijk de bakens te verzetten. De Ondernemersvereniging heeft zich daar in de afgelopen periode nadrukkelijk voor ingezet. Maar de tijdsgeest vraagt nu om de handen uit de mouwen te steken en de toekomst positief tegemoet te treden. En dat is wat Dick Hartmann en Lennard Zwaard van harte willen uitdragen. Juwelier Dick Hartmann, inmiddels 12 jaar bestuurslid van de OVZ, nam 2 jaar geleden de taak van voorzitter over. Dat deed hij op waarnemende basis. 

“Daarmee heb ik alle functies in het bestuur vervuld. “Ik ben secretaris, penningmeester, bestuurslid en waarnemend voorzitter geweest”. De afgelopen jaren waren vanwege de aanleg van de haven en de coronaperikelen, bestuurlijk niet de gemakkelijkste. Hartmann benadrukt dat het bestuur feitelijk uit 2 personen en een aantal commissies bestond. De wens om weer op te schalen naar een volledig bestuur had de hoogste prioriteit. “Dat nieuwe bestuur, in totaal 7 personen kwam er, en werd begin november officieel geïnstalleerd. Daardoor konden we onze toekomstplannen verantwoord uitvouwen”, vervolgt hij. “De nu zittende bestuursleden bezitten verschillende kwaliteiten en competenties. Door die met elkaar te combineren kan er voor de leden van de Ondernemersvereniging meer gerealiseerd worden. Momenteel heeft de OVZ zo’n 120 leden, waarvan er 40 van buiten het centrum komen. Samen met de gemeente zijn we in overleg gegaan met de verenigingen in Klundert en Fijnaart. Daar is uiteindelijk de vorming van een Ondernemersfonds binnen de gemeente uit voortgekomen”, legt Hartmann uit. 

Competenties aanwenden

Lennard Zwaard, de nieuwe voorzitter van de Ondernemersvereniging, was als ondernemer betrokken bij de organisatie van evenementen, lid van het centrumteam en deelnemer aan de commissie voor het opstarten van het ondernemersfonds. Naar aanleiding daarvan kwam Zwaard voor een bestuursfunctie in beeld. “Vanuit mijn werk als mediator en coach, kan ik een aantal competenties aanwenden die de Vereniging, maar zeker ook de uitvoering van het Ondernemersfonds ten goede gaan komen”, vat Zwaard zijn inbreng samen. Daarbij duidt hij op het feit dat hij snel kan schakelen, in grote kaders denkt en ook voortvarend kan beslissen.

 “De realisatie van de haven en het ondernemersfonds zijn het vertrekpunt om een nieuwe koers te varen”, vertelt de enthousiaste voorzitter. “We moeten gaan opereren als een platform voor alle ondernemers en van Zevenbergen een sterk merk gaan maken. Daardoor zijn we er niet enkel voor de winkeliers, maar ook voor ondernemers buiten het centrum, de toeristenbranche en organisatoren van evenementen”, vult Hartmann hem aan. Wat de heren vooral deugd doet is het feit dat de ingebruikname van de haven snel gerealiseerd wordt. “We ervaren steeds meer een gevoel van trots bij de bewoners van Zevenbergen en het geeft op gepaste wijze nieuw élan aan onze woonplaats. We moeten vooral toekomstgericht gaan denken en handelen. Op die manier zetten we Zevenbergen op de kaart en leggen nadruk op een positieve toekomst. De vaart erin en bruggen bouwen. Dat is het thema dat aan het plan voor de komende 3 jaar is gehangen”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief