Afbeelding
Foto: Will Rombouts

Doek valt na 60 jaar voor ondergoedkraam Geerts-Lips: ‘Het was een moeilijke beslissing’

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ZEVENBERGEN -Annie Kokke-Lips (74), Jaap Geerts (70) en zijn vrouw Willie Geerts-Lips (70) uit Zevenbergschen Hoek stoppen vandaag met hun kraam in nachtkleding en ondergoed. Deze donderdag staan ze voor de laatste keer op de markt in Zevenbergen. “Het was een moeilijke beslissing, want we doen het werk heel graag. Maar het wordt op onze leeftijd te zwaar”, vertelt Willie. 

De vader van Annie en Willie startte meer dan zestig jaar geleden op de markt. Annie stapte als eerste in het bedrijf. In 2014 werd ze nog gehuldigd, omdat ze het vijftigjarig jubileum vierde. “We werken zes dagen per week meer dan tachtig uur. Wekelijks staan we op de markten in Dongen, Dubbeldam, Made, Zevenbergen, Nieuwerkerk aan den IJssel en Dordrecht.” 

De laatste jaren kwamen toch de nodige gezondheidsproblemen, waardoor de drie besloten om er toch een punt achter te zetten. Willie geniet nog steeds van haar werk: “We verkopen niet alleen kleding, maar zijn ook sociaal werkers. We hebben onze vaste bezoekers die elke week komen en genieten van een praatje. Juist daarom zijn we nooit begonnen op internet.” De leukste markt vindt Willie de weekmarkt in Zevenbergen: “Die is elke week het drukste. Mensen komen dan zelfs uit Klundert en Willemstad. We zijn ook geroerd door alle reactie. Heel veel mensen geven aan ons te gaan missen, we hebben heel veel bloemen gekregen. Dat hadden we niet verwacht!” Bezoekers kunnen donderdag voor de laatste keer terecht. Ook trakteren Willie, Annie en Jaap alle bezoekers voor deze gelegenheid op een kop koffie en een petit-fourtje.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief