Afbeelding

Meteorologische winter start vandaag: ‘kans op klein beetje winters weer’

Door: Remko Vermunt Algemeen

MOERDIJK - De meteorologische winter is vanaf vandaag officieel van start, maar dat is nog niet te merken want het wordt vandaag zo’n 8 tot 10 graden en daarmee is het de warmste dag van de week. Later deze week is er volgens WeerOnline wel ‘kans op een klein beetje winters weer’ met mogelijk wat vorst.

Na een waterkoude laatste dag van november start de meteorologische winter wisselvallig en zacht. Dinsdagochtend trekken felle buien over het land. Later op de dag wordt het droger en komt er vanuit het noorden meer ruimte voor de zon. Het wordt 8 graden in het oosten tot 10 graden aan zee. Woensdag en donderdag wordt het 6-8 graden met de hoogste temperaturen in Zeeland en de laagste maxima in het noorden en oosten van het land. Woensdag wordt een droge dag, donderdag valt af en toe regen. De zon zal op beide dagen weinig te zien zijn.

Klein beetje winters vanaf vrijdag

Vrijdag en zaterdag stroomt met een zuidoostenwind weer wat koudere lucht over het land. De maxima blijven steken rond 5 graden en in de nachten is regionaal kans op lichte vorst. Het weerbeeld is licht wisselvallig. De neerslag zal meestal gewoon in de vorm van regen vallen, maar landinwaarts neemt de kans op natte sneeuw toe tot circa twintig procent.

Ook zondag en begin volgende week blijft het waarschijnlijk net aan de koude kant voor de tijd van het jaar met maxima van 4-6 graden en minima rond het vriespunt. Maxima van 6-7 graden en minima net boven het vriespunt zijn gebruikelijk begin december. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief