Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Flexibele openbaar vervoersdienst Bravoflex breidt uit naar buurgemeenten

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK – Bravoflex, de flexibele openbaar vervoersdienst voor avonden, weekenden en nachten breidt uit naar andere gemeenten. De busjes gaan ook rijden in de gemeenten Halderberge, Drimmelen en Altena. Daarnaast is Bravoflex vanaf 1 december ook overdag te boeken voor de gehuchten Noordschans, Blauwe Sluis en Oud Drimmelen.

Wethouder Danny Dingemans: “Wegens succes verlengd! Het verandert een beetje maar het is goed dat we met Bravoflex alle kernen van Moerdijk bereikbaar houden.” Wie Bravoflex boekt, wordt vanaf een bushalte naar keuze naar een treinstation of OV-knooppunt gebracht, een zogeheten halte. De reiziger kan vanaf elke halte in het gebied een reis van en naar de meest logische hub boeken. Hier kan dan worden overgestapt op trein, bus, of veerpont. De vervoerservice is te boeken via de speciale nieuwe app of via de telefoon.

Kosten

De kosten voor Bravoflex bestaan uit een opstap- en kilometertarief. Het kilometertarief wordt berekend aan de hand van de kortste route van A naar B. Betalen kan eenvoudig met de pinpas bij de chauffeur. Het standaardtarief is € 2,48 plus € 0,44 per kilometer. Bravoflex rijdt het hele jaar in Moerdijk, Halderberge, Drimmelen en Altena op maandag tot en met vrijdag van 19.00 tot 00.00 uur en zaterdag, zon- en feestdagen van 09.00 tot 00.00 uur. In Noordschans, Oud Drimmelen en Blauwe Sluis kunnen reizigers ook maandag tot en met vrijdag tussen 07:00 tot 19:00 uur gebruik maken van deze slimme combinatie van OV en Taxi. Zij betalen dan het OV-tarief van € 0,99 plus € 0,175 per kilometer. Daarbuiten het standaardtarief.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief