Ronald tijdens het spelen van online voorronde van Monster
Ronald tijdens het spelen van online voorronde van Monster Foto: Esmay Porte

Online voorronde ONK Poker Moerdijk

Sport en vereniging

MOERDIJK - Sinds de maatregelen ter bestrijding van het Corona-virus inhouden dat je ook niet live mag pokeren heeft de organisatie van het Open Nederlands Kampioenschap Poker (ONKP) online voorrondes op het programma staan. En in het pokerseizoen 20/21 zijn er al meer dan 65 voorrondes gespeeld; daarbij zijn Moerdijkse successen te benoemen waarover later meer.

Op vrijdagavond 18 december zal het online pokerkampioenschap van Moerdijk worden gespeeld. Eerder dit jaar (februari) wist Remco van Ginneke deze voorronde, die toen nog live werd gespeeld, te winnen. Hij zal zijn titel digitaal proberen te prolongeren. De voorrondes worden gespeeld via een app die op elke smartphone en tablet geinstalleerd kan worden. Meer informatie hierover is te lezen op de website onkp.nl. Het toernooi zal om 19:30 uur beginnen en naar verwachting zullen er ruim 200 spelers gaan strijden om een van de prijzen. Er zijn online wildcards, kwartfinale en halve finale tickets te winnen. De winnaar krijgt bovendien een mooie bokaal. Inschrijven kost €7,50.

Moerdijkse successen

In de voorrondes dit zijn seizoen zijn al flink wat Moerdijkers in de prijzen gevallen; helaas nog geen hoofdprijs. Jeffrey Reniers, Cas Kuipers, Marius Buijs en Martin van Meel konden ruiken aan de overwinning maar op het beslissende moment bleken de tegenstanders de betere kaarten te hebben (gemaakt). Zij werden tweede en wonnen daarmee een halve finale ticket. Ies den Hollander is een nieuw talent. Hij speelt dit seizoen voor het eerst mee en wist al vijf keer in de prijzen te geraken.

Den Hollander in de finale

Twee andere Moerdijkers die opvallen tijdens de voorrondes zijn Ronald den Hollander en Edwin Veenendaal. Ronald heeft tot nu toe 23 prijzen verzameld en kan al zijn gewonnen tickets nu omzetten voor een plek in de landelijke finale in juli 2021. Ook Edwin Veenendaal kent een sterk seizoen, inmiddels wist hij 16 keer de prijzen te bereiken en is slechts een paar stappen verwijderd van de finale. Alle genoemde spelers zullen natuurlijk acte de presence geven tijdens de online voorronde van Moerdijk. Daarbij zullen ze worden vergezeld van andere pokerkanonnen zoals, Rober en Zico van Oers, Melvin Olierook, Jessica Bierkens, Michel Jacobs en Jaap de Visser.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief