Afbeelding
Foto: Port of Moerdijk

Industrieterrein Moerdijk steeds duurzamer: Bedrijven wekken massaal zelf stroom op

Door: Monique Jansen OUD Economie

Haven- en industrieterrein Moerdijk werkt steeds duurzamer. Dat blijkt uit de Milieumonitor Moerdijk 2019. Bedrijven wekken steeds vaker zelf elektriciteit op om te gebruiken. 

Het gebruik van zelf geproduceerde stroom steeg met bijna 62 procent. Dit komt met name door de stijging van het aantal zonnepanelen. De uitstoot van het CO2 bleef praktisch gelijk aan 2018. Bedrijven slaagden erin om de normen voor de uitstoot voor fijnstof, stikstofdioxide en benzeen niet te overschrijden. Ondernemers gebruiken 1,26 procent minder drinkwater. Het verbruik van industriewater bleef gelijk. Wel loosden bedrijven minder afvalwater. 

In 2019 lieten de ondernemers een een enorme daling zien van geproduceerd afval. Bedrijven die hiervan verplicht een milieujaarverslag moeten maken, melden zelfs 52 procent minder vuilnis ten opzichte van 2018. Wel nam de afvoer van gevaarlijk afval naar het buitenland iets toe. Het aantal milieuklachten dat te maken heeft met industriebedrijf Moerdijk daalde met 27 procent. In 2019 waren er nog 102 klachten. De meeste meldingen gingen over stank.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief