Dorp Langeweg krijgt er vijftien woningen bij
Foto: Bennie Krajenbrink

Dorp Langeweg krijgt er vijftien woningen bij

LANGEWEG - Langeweg krijgt er waarschijnlijk vijftien woningen bij. Het Moerdijks gemeentebestuur stelt de gemeenteraad voor om een grasveld aan de Wethouder Trompersstraat aan te wijzen als woningbouwlocatie. Er liggen plannen voor vijf koopwoningen en tien levensloopbestendige sociale huurwoningen. 


Het college van burgemeester en wethouders stelt 45.000 euro beschikbaar als voorbereidingskrediet. Als de grond voor de sociale huurwoningen bouwrijp is, volgt verkoop aan Woonkwartier. Een woordvoerster van de Moerdijkse woningcorporatie bevestigt de plannen: “Op dit moment zitten we nog in een haalbaarheidsstudie. We hebben er nog geen besluit over genomen.” Als de huizen worden gebouw, gaat het om tien rijwoningen. Het gaat om kleine huizen die geschikt zijn voor eenpersoons- en tweepersoonshuishoudens.

Procedures

Het duurt nog wel even, voordat de eerste steen wordt gemetseld. Eerst moeten verschillende procedures worden doorlopen. De gemeente stelt een nieuw bestemmingsplan op voor deze locatie en gaat die in procedure brengen. Vaststelling van het bestemmingsplan volgt in het tweede kwartaal van 2022. Langeweg is één van de kleinste kernen in de gemeente Moerdijk. Het dorp telt ongeveer 850 bewoners en telt circa tien straten. Vijftien woningen erbij is voor Langeweg dan ook een belangrijke ontwikkeling. Het dorp heeft niet heel veel voorzieningen, maar nog wel een basisschool, een dorpshuis en woonwerkgemeenschap Emmaus.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>