Weggebruikers moeten rekening houden met gladheid en mist
Foto: GinoPress B.V.

Weggebruikers moeten rekening houden met gladheid en mist

Weggebruikers moeten vanavond en komende nacht rekening houden met lokale gladheid en mist. Daarvoor waarschuwt Weeronline. De wegen zijn plaatselijk nog nat van de regen van de afgelopen dagen. 


Met 1 tot 5 graden vorst leidt dat op wegen, fietspaden en stoepen die niet gestrooid zijn tot gladheid door bevriezing van natte weggedeelten. Ook kan het zicht flink beperkt zijn door mistbanken die verspreid over het land ontstaan.

Aan het begin van de avond kan het daardoor regionaal al licht vriezen. Geleidelijk komt ook de wegdektemperatuur onder nul en kan het plaatselijk glad worden door bevriezing van natte weggedeelten. Bovendien kunnen ’s avonds al de eerste mistbanken ontstaan. De mist kan plotseling opdoemen en dat kan verraderlijk zijn.

Vannacht en zaterdagochtend vroeg vriest het in het overgrote deel van het land. Alleen in een smalle kuststrook blijft het kwik net boven nul. Dat betekent dat weggebruikers in het hele land bedacht moeten zijn op lokale gladheid. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>