Begeleider Kelly van SOVAK: ‘Laat me ook vaccineren voor onze cliënten’
Foto: Alexander Vingerhoeds

Begeleider Kelly van SOVAK: ‘Laat me ook vaccineren voor onze cliënten’

MOERDIJK - Kelly van Genk, persoonlijk begeleider bij SOVAK laat zich vaccineren, zodra ze de mogelijkheid krijgt: “Ik vind het erg belangrijk, zeker voor onze cliënten.” 


De West-Brabantse werkt op een woning in Etten-Leur waar elf jongvolwassenen wonen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. “Deze groep heeft 24 uur zorg en begeleiding nodig. Ze zijn ook extra kwetsbaar voor het coronavirus.” Ze kreeg ook zelf met COVID-19 te maken. 

Twee cliënten hebben in de tweede coronagolf het virus opgelopen. Ze zijn gelukkig goed hersteld, maar het was geen leuke ervaring voor ze: “Ze hebben tien dagen op hun kamer gezeten. Natuurlijk hebben we goed voor ze gezorgd, maar ze zaten toch geïsoleerd. Ook is het voor hen een angstige ervaring als we niet in onze gewone kleding de kamer binnenkomen, maar met een schort, handschoenen, mondkapje en een spatbril.” 

Kleine wereld

Kelly merkt dat het wereldje voor de cliënten ook kleiner is geworden. Ze kunnen wel gedeeltelijk naar de dagbesteding, maar ontvangen minimaal bezoek en gaan weinig op pad. Juist daarom laat ze zich inenten: “Voor ons is het natuurlijk fijn als we meer mogen, maar voor onze cliënten is het nog belangrijker dat alles weer normaler wordt. Het is voor hen lastig uit te leggen, ook bijvoorbeeld met het dragen van een mondkapje.” De medewerkers bij SOVAK halen de prik bij de GGD. De cliënten worden door eigen personeel gevaccineerd bij SOVAK. “In hun eigen woning, zo vertrouwd mogelijk”, besluit Kelly.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>