Afbeelding
Foto: Desiree Cooremans

Kiest Fijnaart voor nieuw of historisch dorpscentrum?

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

FIJNAART - Gaat Fijnaart voor een nieuw centrum of versterking van het historische centrum? Over deze vraag buigt adviesbureau KuiperCompagnon zich. De afgelopen maanden hebben medewerkers van het bureau wensen en ideeën opgehaald voor een vitaal centrum. 

Fijnaart heeft behoefte aan een lange termijnvisie voor het centrum met een centrale ontmoetingsruimte. Daarbij moet een mix van functies en activiteiten centraal staan. Bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden uit Fijnaart gaven massaal gehoor aan de oproep om mee te denken over het dorpscentrum.

Voorzieningen

Wethouder Danny Dingemans is blij met alle input: “Op hoofdlijnen delen de betrokkenen de mening dat Fijnaart een centrale ontmoetingsplaats mist. Ontmoeting, levendigheid en gezelligheid is belangrijk voor de ontwikkeling van het dorp en de meeste betrokkenen zien dat graag op één centrale plek.” Het dorp heeft wel voorzieningen, maar die liggen allemaal redelijk ver van elkaar af. De supermarkten zijn bijvoorbeeld buiten het centrum gevestigd. 

Programmamanager Mark Geerts stelt dat er een principiële keuze moet worden gemaakt. Moet het hele dorpshart op de schop of blijft de huidige dorpskom behouden? En als we voor het laatste scenario kiezen, hoe kunnen we het historische centrum dan versterken? KuiperCompagnons stelt de komende tijd een aantal ontwikkelscenario’s op. In februari of maart presenteert het bureau de keuzemogelijkheden tijdens een openbare inloopavond. Ook gaat men dan in gesprek over de kansen voor het Fendertse centrum.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief