Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Oude brug over Hazeldonkse Zandweg wordt vakkundig gesloopt

Door: Tom Rietveld Algemeen

ZEVENBERGEN - De oude brug over de Hazeldonkse Zandweg in Zevenbergen wordt deze week gesloopt. Donderdag begon de start. Daar komt nog heel wat bij kijken. De bestaande brug voldeed al enige tijd niet meer aan de veiligheidseisen, die er tegenwoordig met steeds zwaarder vrachtverkeer nodig zijn. 

Wethouder Jack van Dorst is aanwezig om poolshoogte te nemen en het project team, uitvoerders en betrokkenen een hart onder de riem te steken. De vervanging van de brug sluit naadloos aan bij het totale plan van de herinrichting van de Hazeldonkse Zandweg. Ooit een echte zandweg geschikt voor paard-en-wagen en tractoren. De sloop van de brug duurt twee weken, maar opruimen en afvoer rondom de brug zal tot medio maart duren. De nieuwe brug wordt prefab in onderdelen aangevoerd en zal medio juni 2021 klaar zijn.


Rekening houden met verkeer

Met de inrichting van de weg wordt rekening gehouden met de veiligheid van het verkeer, langzamer rijden, een fietspad en oversteekplaats. De communicatie met de buurt is goed georganiseerd om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Ook de toegang tot de bedrijven aan de Hil en autobedrijf Andrea was een hele puzzel, die goed is uitgevoerd. Het is niet alleen een brug en een weg, maar een totale infrastructuur met rioolbuizen, water en kabelsystemen.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief