Foto: Alexander Vingerhoeds

Uitbaters Gesellies: ‘We missen ons café, het is echt ons leven’

De naam zegt het al, bij café Gesellies aan de Langenoordstraat in Zevenbergen, is het normaal een gezellige drukte van jewelste. Patrick en Marion Gesell bestieren het blues- en rockcafé met veel plezier al acht jaar: “We vinden dit geweldig om te doen en staan samen zes dagen per week in de zaak. Nu zijn we al sinds midden oktober dicht.”


Geen gezellige muziek en een uitgestorven café. De coronacrisis maakt ondernemen niet makkelijk. “We missen ons café, het is echt ons leven. Ons café is ook een echte huiskamer, we hebben veel vaste gasten. In normale tijden kunnen er gemakkelijk tachtig tot negentig mensen binnen. Tussen de lockdowns mochten er maximaal twintig mensen binnen”, vertelt Patrick. 

Het café heeft een klein terras, waardoor ze nog wel een goede zomer hebben gehad. Toch is dat bij lange na niet genoeg. Marion: “De steunmaatregelen van de overheid zijn bij lange na niet genoeg. De vaste rekeningen lopen gewoon door. Het is hangen en wurgen.” De twee hebben een crowdfundingsactie (https://steunactie.nl/actie/help-gesellies-de-coronatijd-door) opgezet, waarbij ze iedereen vragen een kleine donatie te doen. Daarmee hebben ze inmiddels 685 euro opgehaald. Op deze manier hopen ze straks weer ouderwets te kunnen openen en ook weer bands te mogen ontvangen. 

Slingers ophangen

In de tussentijd maken Patrick en Marion er het beste van: “Het carnavalsthema dit jaar is ‘We hangen de slingers’ op in Zevenbergen. Dat doen we ook in Gesellies, zo ziet het er in ieder geval gezellig uit. Iedereen ziet dat we weer klaar zijn om open te gaan.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>