Opnames met productieteam op afstand.
Opnames met productieteam op afstand. Foto: Piet Vegers

Opname ‘We slingeren ut aon’ Kullekesbal 2021 gestart

Door: Advertorial Algemeen

ZEVENBERGEN - Vrijdag 8 februari is de eerste draaidag geweest van het alternatieve Kullekesbal. Het Kullekesbal is de jaarlijkse activiteit voor de basisscholen in Zevenbergen van Stichting Carnaval Zevenbergen op de vrijdag voor carnaval.

Eind oktober is in overleg besloten om de jaarlijkse theatervoorstelling voor de onderbouw en de bovenbouw activiteiten in de Leutbunker niet te doen, omdat in het kader van de Covid-19 maatregelen de kans klein was dat dit door zou kunnen gaan. Vanaf dat moment is het idee gekomen voor een alternatief, een interactieve audiovisuele productie die op de ochtend van vrijdag 12 februari op afstand verzorgd kan worden op de scholen.

Filmscenario

De jeugdcommissie heeft navraag gedaan bij de scholen of ze zich konden vinden in dit idee en begin november is gestart met de uitwerking. De theatervoorstelling is omgezet naar een filmscenario. Dit is vervolgens uitgewerkt in een script met 38 scenes op 11 locaties.

In opdracht van de Stichting Carnaval Zevenbergen is het productieteam vervolgens aan het werk gegaan om belangeloos de film in 7 draaidagen te realiseren. Op de werkvloer wordt gewerkt met een klein professioneel team en een beperkt aantal acteurs, zodat alles binnen de regels van het Covid-19 protocol audiovisuele producties kan worden gerealiseerd.

Camerawerk en montage worden verzorgd door Dutchmulticam, hierbij geassisteerd door studenten van Curio opleiding AV-specialist en podium- en evenemententechniek, productieleiding en eindregie is in handen van Realmaker Productions, opnameleiding Van Creatieve Huize, het verhaal en spelregie is onder leiding van het productieteam Stichting Stoffer & Blik/ Theater de Schuur.

De acteurs komen uit Jeugdraad Kanniebouwers, Ereraad Stichting Carnaval Zevenbergen en Theatergroep Impro. Naast de videoproductie zijn er voor de onder- en bovenbouw opdrachten gemaakt die uitgevoerd worden op school. Omdat er nog steeds een kans bestaat dat de scholen nog gesloten zijn op 12 februari, wordt de videoproductie ook als film gemonteerd zodat kinderen die eventueel ook thuis helemaal kunnen bekijken.

Het verhaal blijft natuurlijk geheim tot 12 februari! Daarna zal de film te zien zijn via de website van Stichting Carnaval Zevenbergen www.carnavalzevenbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief