Afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie dicht na grote corona-uitbraak Bravis
Foto: de Bode

Afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie dicht na grote corona-uitbraak Bravis

ROOSENDAAL – De afdeling Interne Geneeskunde/Oncologie van het Bravis ziekenhuis is getroffen door een grote corona-afbraak. Uit testresultaten bleken 21 patiënten en 38 medewerkers positief. 


Een aantal patiënten testte afgelopen week positief. Daarna besloot het ziekenhuis alle medewerkers en patiënten te testen. Dat leverde een groot aantal positieve testen op. De afdeling is inmiddels in quarantaine gegaan en gesloten. Nieuwe patiënten worden opgenomen op de afdeling cardiologie.

Het ziekenhuis is intussen gestart met het bron- en contactonderzoek. Bestuursvoorzitter Bianka Mennema: “Dit doen we zeer uitgebreid. De oorzaak van de besmetting is moeilijk te bepalen. De patiënten lagen in het ziekenhuis voor reguliere zorg en dus niet voor corona. Ook onze medewerkers werken volgens strenge protocollen. We betreuren het dan ook zeer dat dit heeft kunnen gebeuren.” Onderzoek wijst uit het niet gaat om de Britse coronavariant.

De afdeling Interne Geneeskunde / Oncologie wordt in de loop van volgende week weer geopend. Aan de bezetting wordt hard gewerkt. Veel verpleegkundigen zitten door de uitbraak in quarantaine. “Als het meezit, kunnen zij eind volgende week weer aan het werk”, besluit Mennema.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief