Afbeelding
Foto: Jack Konings

Kabinet wil opening winkels toestaan voor afhaalservice

Door: Monique Jansen OUD Economie

ETTEN-LEUR – Winkels mogen vanaf volgende week beperkt open voor het afhalen van bestellingen. Het kabinet wil deze aankondiging dinsdag bekend maken, zo meldt de NOS. Klanten kunnen hun orders dan online en telefonisch bestellen en vervolgens afhalen bij de winkel.

Deze nieuwe maatregel moet ingaan op 10 februari. Dit voornemen is nog niet definitief. Het Outbreak Management Team (OMT) volgt de verspreiding van de Britse coronamutatie op de voet. Als deze variant verder oprukt, kan deze versoepeling nog ongedaan worden gemaakt. Het kabinet neemt waarschijnlijk dinsdag een beslissing.

Bij horecazaken mogen klanten al bestellingen afhalen. Ook onder meer bouwcentra en bibliotheken bieden een dergelijke service aan. Als dit voornemen doorgaat, volgen straks ook modezaken, meubelcentra en tuinzaken. Eerder werd al bekend dat de kinderopvang en basisscholen open mogen op 8 februari. De avondklok verdwijnt op 10 februari als de daling van het aantal coronagevallen doorzet. Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid geven dinsdag weer een update tijdens een persconferentie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief