D’Un Zoete N’oek: ‘We kijken vooral naar mogelijkheden en zo min mogelijk naar beperkingen’
Foto: Angelique van de Reijt

D’Un Zoete N’oek: ‘We kijken vooral naar mogelijkheden en zo min mogelijk naar beperkingen’

KLUNDERT - Per 1 februari hebben José Nugteren (47) en haar dochters Rachelle (20) en Sarissa (17) D’un Zoete N’oek in Klundert overgenomen. Al 7 jaar wonen zij 24 uur per dag samen met 9 verstandelijk beperkte bewoners in het prachtige pand De Prinsenhof. 


Eerst hadden zij een goede samenwerking met het idyllische bakkers- en cadeau/snoep-chocoladewinkeltje, zodat hun bewoners een echte werkplek hadden op het hoekje bij het stadhuis. Helaas besloten Lilian en Kees van restaurant Kelian te stoppen met d’un Zoete N’oek en zodoende besloot José het zelf te gaan runnen.

We treffen dochter Rachelle samen met 4 bewoners aan een kopje thee in het schattige winkeltje. Deze dag maken ze een vogeltaart maken, gaan ze zagen en produceren zelfs een eigen bodylotion. “Inwoner Max (19) werkt nu al bij Gedurfd in Zevenbergen en bij Smaakmakers in Etten-Leur. Hij krijgt straks dus een belangrijke bakkersrol in dit winkeltje als we na de Corona weer open mogen met een koffiehoekje en verkoop van lekkers. 

De bedoeling is om zoveel mogelijk sociale interactie te krijgen bijvoorbeeld kinderen die naar het snoepwinkeltje komen en ouderen die spelletjes komen spelen. We verkopen soep, nougat,- en drop, snoep en thee. Ook willen we kinderworkshops en kinderfeestjes geven.” De dames barsten van de energie en ideeën. “Wij kijken vooral naar de mogelijkheden en zo min mogelijk naar de beperkingen van onze bewoners. Dus het wordt een Win-Win situatie voor heel Klundert”, aldus José Nugteren.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Fulltime broodbakker

Chaam en Fijnaart

Medewerker receptie/service

Veen

Monteur

Giessen, Bergschenhoek

Technisch beheerder

Giessen

Bezorger Altena Nieuws

Hank, Nieuwendijk