Julianaschool en Kennedyschool: ‘Fijn om weer ‘live’ in de klas te staan’
Foto: Angelique van de Reijt

Julianaschool en Kennedyschool: ‘Fijn om weer ‘live’ in de klas te staan’

FIJNAART - “We zijn erg blij om alle kinderen weer “live” in de klas te hebben”, zegt juf Eline van groep 8 van Juliana en Kennedyschool in Fijnaart. Samen met de evenzo muzikale meester Dwayne van de andere groep 8 spreken we hen in de pauze tijdens het continuerooster. 


Het afstandsonderwijs is zowel de ouders als de leerkrachten dit keer goed bevallen. “We hebben veel geleerd van de eerste sluiting en een enquête gehouden. Deze tweede lockdown hebben we de leerlingen een echte normale lesweek gepresenteerd. Wij, zoals gewoonlijk in de klas, en zij thuis achter het beeldscherm. Zodoende hoefden de ouders weinig onderwijs te geven. “

Nieuwe regels

Er zijn deze week na 5 weken online onderwijs wel veel nieuwe regels op school. Iedereen moet in zijn eigen bubbel blijven, in de klas werken de kinderen in tweetallen, ook is het opletten tijdens het buitenspelen en alle ramen staan vaker open. Deze week krijgen alle leerlingen hun online schooladvies voor het vervolgonderwijs na deze groep 8, want na de zomervakantie stromen ze gewoon door naar de brugklas. 

“Maar eerst gaan allebei de groepen de musical spelen (we hebben online al veel gezongen daarvoor) en natuurlijk ook op schoolkamp”, zegt Dwayne zo enthousiast en overtuigd alsof er geen corona meer bestaat. Op een naar een zo fijn mogelijk schooljaar.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>