Fotopuzzeltocht in Standdaarbuiten coronaproof: ‘Iedereen kan deelnemen’
<p>De ontsnapte familie die tijdens de puzzeltocht moet worden opgespoord.</p>

De ontsnapte familie die tijdens de puzzeltocht moet worden opgespoord.

(Foto: Antoon Koenraadt)

Fotopuzzeltocht in Standdaarbuiten coronaproof: ‘Iedereen kan deelnemen’

STANDDAARBUITEN – Heel veel verenigingen hebben het afgelopen jaar hun activiteiten moeten afgelasten, omdat corona telkens spelbreker was. Heemkundekring ’t Sandt daer buyten heeft nu een fotopuzzeltocht voorbereid, waaraan men alleen of als tweetal kan deelnemen.


De organisatoren van de puzzeltocht benadrukken dat men hoe dan ook verplicht is om zich te houden aan alle dan geldende coronamaatregelen. Deelnemen kan vanaf zondag 21 februari tot en met zondag 4 april. Groot voordeel is verder dat men deze tocht niet per se in één keer hoeft te lopen.

Verbondenheid

Voorzitter Antoon Koenraadt maakt onmiddellijk duidelijk waarom de vereniging voor een dergelijke activiteit gekozen heeft. “Onze vereniging organiseert normaal gesproken excursies en samenkomsten, waarbij de verbondenheid door de leden van de Heemkundekring als waardevol wordt ervaren. Omdat die samenkomsten er voorlopig nog niet inzitten, hebben we een activiteit georganiseerd waarbij men alleen of als tweetal kan deelnemen”. 

Leden van de vereniging krijgen een deelnameformulier thuis, terwijl niet-leden van harte worden uitgenodigd om ook deel te nemen. “De niet-leden kunnen een formulier ophalen bij de fam. Kloonen – Vijverstraat 11, fam. Smit – Dansvlinder 14 en fam. Koenraadt – Molenstraat 9 in Standdaarbuiten. Hier kan men het antwoordformulier na afloop inleveren.”

Bedoeling

“Voor leden en niet-leden is het een gratis activiteit. In de uitnodiging staat duidelijk wat de bedoeling is. De Winnie de Pooh’s-Familie is ontsnapt uit hun winterverblijf. Iedereen wordt gevraagd om de familieleden op te sporen. Tijdens die speurtocht kan met allerlei gemakkelijke en moeilijke vragen beantwoorden. Op die manier doe je al spelenderwijs kennis op over je woonplaats”, legt de voorzitter uit. “De puzzel bestaat uit 21 basisvragen en ook 15 bonusvragen. Daar zitten gemakkelijke en redelijk moeilijke vragen bij.”

Hulp vragen

Deelnemers wordt gevraagd om bij de beantwoording zo nodig hulp te vragen bij vrienden en bekenden” De lengte van de puzzeltocht is iets meer dan 5 kilometer en de belangrijkste opdracht is dat men op zoek gaat naar de leden van de Winnie de Pooh’s-Familie. De tocht duurt, inclusief de opdrachten, zo’n 2 uur, maar men hoeft die niet per se in een keer af te leggen. Het mag ook in etappes.

Aantrekkelijk

“Het aantrekkelijke van de puzzeltocht is vooral dat de deelnemers alle gelegenheid krijgen om de antwoorden op te zoeken. Ze kunnen thuis op internet snuffelen, of in gesprek met vrienden en bekenden de antwoorden verzamelen. Het leuke van deze activiteit is wel is dat iedereen die meedoet meer over de eigen woonplaats te weten komt”. 

Daarnaast is het een activiteit voor leden en niet-leden. Zo kun je, zonder enige verplichting, kennis maken met de Heemkundekring, terwijl het voor de leden weer eens een echte verenigingsactiviteit is”, vat Antoon Koenraadt het doel van de activiteit samen. Groot voordeel is ook dat men 6 weken de tijd heeft om te speuren en puzzelen. Zondag 4 april is de sluitingsdatum en moet het antwoordformulier bij de eerder vermelde adressen zijn ingeleverd.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/moerdijk&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;