Frank en Nanny Hofstede nemen na 20 jaar afscheid van KlusWijs
Frank en Nanny Hofstede verkopen Kluswijs aan Hans Hortensius.
Frank en Nanny Hofstede verkopen Kluswijs aan Hans Hortensius. (Foto: Angelique van de Reijt)

Frank en Nanny Hofstede nemen na 20 jaar afscheid van KlusWijs

KLUNDERT - Frank (56) en Nanny (51) zijn de voormalige eigenaren van bouwmarkt KlusWijs Klundert, een begrip in gemeente, industrieterrein Moerdijk en omstreken. Afgelopen week namen zij, na 20 jaar afscheid van hun personeelsteam en verkochten zij hun doe-het-zelfzaak aan de franchiseketen KlusWijs. 


“Na de mavo, moest ik in militaire dienst ”, zegt Frank. “Toen ik 20 was heb ik 3 jaar een campingwinkel gerund in Argelès-sur-Mer als zelfstandig ondernemer. Ik heb Nanny voor het eerst ontmoet bij onze vorige werknemer, een groothandel in Etten-Leur. Daar heb ik haar aangenomen als collega en meer. In 1990 gingen Nanny en ik in Sprundel wonen“ . 

In 1990 ging Frank aan de slag bij Henk de Vroomen, de ijzerwarenwinkel in de Molenstraat in Klundert. De Vroomen had ambities en zag potentie in Frank als bedrijfsleider. Er is lang gezocht naar een geschikte locatie voor zijn toekomstige bouwmarkt. In 1995 kocht de Vroomen de huidige locatie van garagebedrijf Schoone en bouwde een grote aanbouw aan de voorkant in de Westerstraat tegenover de Huisartsenpraktijk in Klundert (toen nog gemeenschapshuis “De Eendracht”). 

“In 2001 namen wij de zaak (toen Doeland) over van Henk de Vroomen.” vertelt Frank. “We hebben de taken toen meteen goed verdeeld. Nanny deed de administratie, ik de winkel. Samen werkten we 24/7. Toen de formulenaam Doeland stopte, wilden we niet kiezen uit Multimate of Hubo. We besloten, samen met Hans Hortensius en 11 andere ondernemers, een nieuwe inkooporganisatie KlusWijs te starten. Het is een klein wereldje met een klein netwerk. We hebben veel tegenwerking gehad, maar KlusWijs is nu landelijk uitgegroeid naar 40 KlusWijs winkels. Nanny ontwierp zelfs het logo en de V in de logonaam. “ 

“Het hoogtepunt in mijn carrière”, zegt Frank, “was dat we na 3 jaar ondernemen “Doeland van het jaar” werden op het grote ondernemersfeest van alle 200 aangesloten bouwmarkten. Toen loodgietersbedrijf Oudhof te koop was, leek het ons een zeer goede aanvulling bij onze bouwmarkt en goed voor Klundert. 5 jaar hebben we dit bedrijf erbij gerund.” Maar helaas kreeg Frank een flinke burn-out. Nanny sprong in, er moesten dus snel zaken gaan veranderen. Het installatiebedrijf ging in de verkoop.

Jolanda 40 jaar in dienst

“We hadden meerdere overnamekandidaten de afgelopen 5 jaar voor onze KlusWijs. Dat was een heel proces, zeker omdat wij de lat nogal hoog leggen en veel eisen hadden om Klundert te blijven voorzien van deze service, stoppen was geen optie daar wij bepaalde verantwoordelijkheid voelden om de bouwmarkt te laten blijven in Klundert en de tweede eis was, dat ons personeel hun baan konden behouden. We willen heel graag onze grote dankbaarheid uitspreken naar ons prettige personeelsteam en onze klanten voor hun jarenlange vertrouwen in ons. En natuurlijk bedanken we speciaal Jolanda Reuvers uit Noordhoek (moeder van 2 dochters en oma van 3 kleinkinderen), die afgelopen maand 40 jaar in de doe-het-zelf zat.”


Jolanda is hét gezicht van KlusWijs. - Foto Angelique van de Reijt

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>