Markland-leerlingen met coronadip krijgen hulp van GGZ

Markland-leerlingen met coronadip krijgen hulp van GGZ

ZEVENBERGEN - Het Markland College lanceert een steunpunt voor jongeren die op de scholen in Oudenbosch en Zevenbergen die psychische problemen vanwege corona hebben. Vanaf 1 maart kunnen leerlingen van de school terecht bij het steunpunt dat samen met onder andere GGZWNB wordt opgezet.


“Bijna een jaar na de start van de eerste schoolsluiting, bevinden we ons in een tweede langdurige schoolsluiting waarvan de einddatum nog niet duidelijk is. Via verschillende kanalen bereiken ons tegelijkertijd steeds meer berichten, dat onze jongeren het momenteel zwaar hebben. Bij de een zichtbaarder dan bij de ander”, zo laat de school weten.

Angst en eenzaamheid

“De jongeren kraken onder de druk van de coronamaatregelen. Het wordt steeds duidelijker dat er ontzettend veel jongeren zijn, die door de komst van een tweede lockdown en sluiting van de school gevoelens van angst, depressie, eenzaamheid ervaren. Veel jongeren hebben de wens om het zelf te proberen, maar het lukt hen gewoon niet meer. Het wordt dus belangrijk hoe ze opgevangen gaan worden”, aldus de directie van het Markland College in Oudenbosch en Zevenbergen.

Steunpunt

“Er gaat een moment komen, dat de leerlingen weer naar school mogen. Dan zal er een plan moeten liggen voor de herstelperiode, die daarop volgt. In dat plan moet ruimte zijn voor ondersteuning aan de leerlingen, maar zeker ook voor ondersteuning aan docenten en mentoren, die een belangrijke signalerende rol spelen. In samenwerking met de jeugdpreventie afdeling van GGZWNB zal gestart gaan worden met een steunpunt voor jongeren op het Markland College Oudenbosch en het Markland College Zevenbergen. Niet alleen de GGZWNB zal een bijdrage leveren. Dat doen ook de gemeenten Halderberge en Moerdijk, jongerenwerk, de GGD en Novadic Kentron.” 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>