Afbeelding
Foto: Will Rombouts

GroenLinks ruimt paar keer per jaar zwerfvuil: ‘Je wilt niet weten wat we allemaal tegenkomen’

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

GroenLinks Moerdijk houdt een paar keer per jaar een actie om zwerfvuil te verwijderen in de gemeente. “Helaas liggen deze acties nu stil, maar zodra het weer kan, prikken we een datum”, kondigt Jacqueline Buijsrogge, voorzitter en beoogd lijsttrekker van GroenLinks Moerdijk alvast aan. “We doen steeds een andere kern aan”, vertelt bestuurslid Yvonne Peters. 

Samen met andere vrijwilligers verwijderen ze dan het zwerfvuil. “Je wilt niet weten wat we allemaal tegenkomen. Blikjes, plastic flesjes, sigarettenpeuken, verpakkingen van de McDonald’s, wietzakjes en lege flessen alcohol”, somt Jacqueline op. Bij elke opschoonactie komen de zwerfvuilruimers met minimaal tien zware gevulde zakken terug. GroenLinks Moerdijk zou daarom graag zien dat de gemeente zich extra inzet voor voorlichting over zwerfvuil: “Alles begint immers met bewustwording. We zien gelukkig dat ouders en scholen daar al volop mee bezig zijn”, benadrukt Yvonne. 

De partij zet zich, samen met de gemeente, dan ook in voor een plek in elke kern waar eventuele zwerfvuilopruimers terecht kunnen voor grijpstokken en de daarbij behorende ringen die vanuit de gemeente worden verstrekt. In Zevenbergen kunnen vrijwilligers daarvoor bij Yvonne terecht. Zij beschikt nog over een voorraad. In Klundert waren de materialen zo op en zijn ze inmiddels aangevuld. Mensen die op 20 maart mee willen doen aan de landelijke Opschoondag kunnen hier ook terecht. Jacqueline: “Meedoen kan alleen of in tweetallen. Op onze website moerdijk.groenlinks.nl ziet iedereen de adressen waar je terecht kunt voor deze spullen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief