Afbeelding
Foto: Kamil Macniak

Moerdijkse kappers gaan 3 maart open: Telefoon rinkelt onophoudelijk

Door: Monique Jansen OUD Economie

MOERDIJK - Goed nieuws voor Moerdijkse kappers. Gisteravond kwam het verlossende woord eruit: Vanaf woensdag 3 maart mogen zij de deuren weer openen. De blijdschap bij de kappers is dan ook groot. Vorige week hielden zij nog een protestactie waarmee zij pleitten voor snelle heropening van hun zaken.

Kappers hebben het de afgelopen tien weken zwaar gehad. Zij moesten hun deuren sluiten, terwijl passende steunpakketten uit bleven. Vorige week kwamen kappers in heel Nederland daarom nog in actie onder het motto ‘Het licht gaat aan, anders gaat het licht uit’. Demonstratief zetten kappers toen hun lichten tussen 18.00 uur en 20.00 uur aan, waarbij veel kappers er ook voor kozen om in hun kappersstoel te gaan zitten. Met de actie vroegen ze aandacht voor hun schrijnende situatie en eisten ze dat ze hun deuren op 3 maart weer zouden mogen heropenen. 

Nicole Eestermans, eigenaresse van kapsalon Eestermans in Moerdijk-dorp kan niet wachten totdat ze weer met de schaar aan de slag kan: “De telefoon staat roodgloeiend sinds maandag. We gaan de komende weken extra aan het werk om de achterstand weg te werken. Zo openen we ook op maandag en in de avonduren de deuren.” 

Opgefriste zaak én straat

De twee parttime kapsters komen extra, zodat zij zoveel mogelijk klanten van hun coronakapsel af kunnen helpen. “Gelukkig krijgen we veel begrip van onze klanten. Ze zijn allang blij dat ze een afspraak kunnen maken! Een mooi kapsel is ook belangrijk voor het welzijn van de mens, je voelt je dan toch een stuk beter, in deze tijd heel belangrijk.” Wel ligt de weg voor de kapsalon opengebroken, maar daar ziet Nicole ook het voordeel van: “In de vorige lockdown hebben we de zaak opgefrist en straks ziet er ook de straat weer heel goed uit. En parkeren kan gelukkig honderd meter verderop. Dat heeft de gemeente prima geregeld.”

Voor Melissa, eigenaresse van Intense Hair uit Zevenbergen is het dubbel feest. “We zijn met deze zaak onder een nieuwe naam begonnen. Sinds de start op 1 januari zijn we dicht. Nu mogen we gelukkig toch open. Dat vieren we volgende week met een knallende start.” De klanten weten Intense Hair gelukkig wel te vinden. De boekingen stromen binnen via de website en de telefoon. “Helaas kunnen we geen officiële opening houden, maar we verwennen de klanten wel met iets lekkers bij de koffie. We laten ze graag de vernieuwde zaak zien!”

Model groeit eruit

Ook bij de Barbershop in Zevenbergen stroomt de afsprakenagenda via de website en de SalonApp vol. “We maken ook allemaal extra uren. Het is heel fijn dat we weer aan de slag mogen”, benadrukt kapster Ryanne. De coronakapsels geven wel wat extra werk, maar dat vindt Ryanne geen probleem: “Normaal laat je het haar om de paar weken bijknippen. Als dat niet gebeurt, groeit het model er wel uit. Je ziet ook dat mensen beter in hun vel zitten, als hun haar goed zit. Het maakt toch onderdeel uit van het totaalplaatje.” Zeker in deze tijden kunnen mensen wel een opsteker gebruiken in de vorm van een fraaie coup. Zo treden ze de lente met een goed gevoel tegemoet.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief