Afbeelding

Infoavond over huisvesten arbeidsmigranten in gemeente Moerdijk

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

MOERDIJK - De gemeente Moerdijk houdt donderdag 4 en woensdag 24 maart online bijeenkomsten over de huisvesting van arbeidsmigranten. Vertegenwoordigers uit verschillende belangengroepen worden uitgenodigd om mee te praten.

De gemeente nodigt hierbij arbeidsmigranten, inwoners, stads- en dorpstafels, bedrijven, huisvesters en uitzendbureaus uit. In de Moerdijkse kernen werken ongeveer 4.600 migranten uit met name Oost-Europa. Zij werken onder meer in de industrie en in de landbouw. “Ons doel is dat de arbeidsmigranten goed kunnen wonen en meedoen in Moerdijk. Maar hoe gaan we dat doen? En waarmee moeten we rekening houden?” vraagt de gemeente zich af. 

De eerste online informatieavond is op 4 maart van 19.30 tot 21.00 uur. De betrokken partijen lichten dan toe welke knelpunten er dan zijn. De gemeente vertelt dan ook de vormen van huisvesting en hoe wordt bepaald op welke locaties in aanmerking komen als woonvestigingen voor arbeidsmigranten. 

Op de eerste avond is plek voor voor iedereen. Op de tweede discussieavond op 24 maart kunnen maximaal veertig personen meedoen. “Zo kan ieders inbreng serieus worden meegenomen”, meldt de gemeente. Bij aanmelding vraagt men te vermelden uit welke woonplaats u komt en of u wilt mee praten als inwoners, arbeidsmigrant of bedrijf. Aanmelden kan door te mailen naar Maud.van.der.Lee@moerdijk.nl voor 2 maart.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief