Foto: De Bakkerij

Caféhouders in gemeente Moerdijk zetten terrassen buiten: ‘Geef ons een stip aan de horizon!’

ZEVENBERGEN - Vandaag zetten een aantal caféhouders in de gemeente Moerdijk hun terrassen weer buiten.  De ondernemers willen daarmee het signaal afgeven dat ze ervan overtuigd zijn dat ze veilig en verantwoord open kunnen.


Sinds het lenteweer Nederland heeft bereikt, is voor de horeca de maat vol. Mensen gaan massaal naar buiten wat zorgt voor drukte in veel parken. Maar toch moeten horecaondernemers hun terrassen, die op anderhalve meter afstand staan, gesloten houden. ‘Parken vol = Terras open’ is de slogan van de ondernemers.

Actie

Vandaag zetten verschillende horecaondernemers in Zevenbergen en Willemstad alvast een eerste stap naar heropening: Zij zetten de terrassen buiten. Dat doen zij één dag voordat de winkels weer klanten mogen ontvangen op afspraak. Ook café De Bakkerij in Zevenbergen doet mee. “Wij hebben vandaag ons terras uitgezet uit protest. Niet om daadwerkelijk jullie te ontvangen, maar om aan te tonen dat wij dat wel willen en bovendien ook veilig kunnen! Nu de zon ons naar buiten lokt, is het namelijk een pijnlijk gezicht... die overvolle parken, maar lege terrassen. We hebben met z’n allen eerder al laten zien dat terrassen veilig open kunnen. Onze handen jeuken! Wij missen jullie! Gun ons eindelijk een stip aan de horizon!” smeekt de eigenaar op Facebook. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>