Code Oranje
Code Oranje Foto: Tom Rietveld

Code Oranje toert door Zevenbergen: ‘Lokale partijen landelijk vertegenwoordigen’

Door: Tom Rietveld Politiek

Code Oranje was donderdag met een heuse touringcar aanwezig op de markt in Zevenbergen om de lokale partijen zoals BBM (Burger Belangen Moerdijk) in de Gemeente Moerdijk te ondersteunen. Het gaat nu om de Tweede Kamer verkiezingen. Dan is het belangrijk dat lokale partijen ook landelijk vertegenwoordigd worden middels Code Oranje.

Lijsttrekker Richard de Mos van Code Oranje en Peter Stehouwer van BBM trekken samen op en zijn aanspreekpunt op de markt voor burgers, marktkooplui, horeca mensen en andere ondernemers om te horen, waarmee zij te kampen hebben. Kwesties, die actie in de Tweede Kamer nodig maken wil Richard de Mos na 17 maart meenemen naar de Tweede Kamer. Moerdijk kwesties neemt Peter Stehouwer voor zijn rekening. Peter Stehouwer is ook kandidaat-Kamerlid op de landelijke lijst van Code Oranje. Richard de Mos heeft in gemeente Den Haag bewezen, dat hij verfrissende ideeën heeft en kiest voor een oplossingsgerichte ombudspolitiek. 

Richard de Mos: “Samen met de burgers politiek bedrijven door ze niet alleen tijdens de verkiezingen een stem te geven, maar ook daarna te luisteren naar hun waardevolle kennis en ervaringen. Zorg voor meer directe democratie met een burgerjury op de ministeries. Niet wegkijken en overal tegen zijn, maar samen optrekken met andere politieke partijen op cruciale kwesties. We werken met heel veel lokale partijen door het hele land heen om zo de stem van de burger in de Tweede Kamer te laten horen over de directe leefomgeving”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief