Foto: Marcel Otterspeer

Coronatijd of niet: Stichting Wensdroom Moerdijk laat wensen ook nu uitkomen

MOERDIJK - In 2020 bestond De Stichting Wensdroom Moerdijk 10 jaar. Door de coronacrisis is er aan dat jubileum geen aandacht besteed. Voor de Moerdijkse Bode werd het nu toch tijd om met voorzitter Piet Andreae in gesprek te gaan. Want Corona of niet, de wensen gaan door.


Toen het autobedrijf Andreae 75 jaar bestond was dat de aanleiding om deze stichting in het leven te roepen. Bij een jubileum hoort een feest en bij een feest horen cadeaus. Piet en zijn vrouw Corrie wilden geld inzamelen voor het steunen van een goed doel. 

Aangezien er al veel landelijke goede doelen bestaan, besloten zij het dichterbij huis te zoeken. Vanaf dat moment was Stichting Wensdroom Moerdijk geboren. “Jaarlijks vervullen we ongeveer 10 wensen voor chronisch zieke mensen die zelf niet de financiële middelen hebben om die wens uit te kunnen laten komen. We maken daarbij geen onderscheid in leeftijd. Van 0 tot 100.”

Wakker worden tussen giraffen

De wensen die binnenkomen zijn heel divers. “Er zijn wensen die we binnen een half uur geregeld hebben, maar andere wensen zijn we soms maanden mee bezig om die te kunnen verwezenlijken.” 

Andreae kan daarbij bouwen op een goed team binnen het bestuur die de wensen beoordeelt: een voormalig notaris, mensen met achtergrond in de verpleging en onderwijs en een voormalig huisarts. “Hierdoor zijn we goed in staat om elke ingezonden wens te beoordelen en goed te bekijken hoe het uitgevoerd kan worden. Sinds de oprichting van de Stichting ben ik erachter gekomen dat sommige dingen die voor de meeste mensen normaal zijn, voor heel veel andere mensen niet normaal zijn. En als je dan bij deze mensen thuiskomt is dat toch anders dan wanneer je dat op TV ziet of er over leest. Wij klagen nu er bijvoorbeeld over dat we niet naar de kroeg kunnen, een dagje weg of op vakantie. Maar er zijn mensen die dat nooit kunnen door hun ziekte. Het geeft me dan ook een goed gevoel dat we hier invulling aan kunnen geven.” 

Veel wensen hebben te maken met mobiliteit. Bijvoorbeeld aangepaste fietsen, of het aanpassen van een tuinpad zodat mensen met een rolstoel makkelijker in hun huis kunnen komen. “Een wens die me heel erg bij is gebleven is met een groep naar Beekse Bergen, mensen die anders nooit wegkunnen en nu als ze wakker werden uitkeken op giraffen en andere dieren. De gesprekken met die mensen, de blijdschap die je ziet. Dat doet je goed en dan weet je dat je iets kan betekenen voor deze mensen.”

Donateurs

Om dit allemaal mogelijk te maken is de Stichting Wensdroom Moerdijk afhankelijk van mensen en donateurs. “Voor de uitvoering van de wensen hebben we vaak handen nodig. Gelukkig zijn er veel mensen die ons hierbij kunnen en willen helpen en de handen fysiek uit de mouw willen steken. Financieel gezien zijn we blij dat we een aantal vaste donateurs hebben. Daarnaast werden er in het verleden regelmatig activiteiten georganiseerd waarvan een gedeelte van de opbrengst voor de stichting bestemd was. Door corona vallen veel inkomsten weg. We kunnen wel wat extra hulp gebruiken.”
Meer informatie over de Stichting Wensdroom Moerdijk vindt u op www.wensdroommoerdijk.nl

Krijn ten Hove,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>