Foto: Alexander Vingerhoeds

Raadslid Jack Lems: ‘Snel meer maatregelen tegen woningnood’

MOERDIJK - Raadslid Jack Lems van Onafhankelijk Moerdijk wil dat het gemeentebestuur meer doet om de woningnood in de Moerdijkse kernen aan te pakken. Hij is blij met de reeds genomen maatregelen, maar noemt dat bij lange na niet voldoende.


De gemeente heeft de mogelijkheden voor de startersleningen verruimd. Ook bouwt Woonkwartier honderd extra sociale huurwoningen. Verder is het college in gesprek met Woonkwartier voor mogelijkheden voor tijdelijke flexwoningen voor spoedzoekers. “Helaas is dit allemaal lange termijnplanning, juist een huisvestingsordening kan verlichting brengen”, beklemtoont Lems. 

Hij stelt het college voor om gebruik te maken van de huisvestingverordening. In deze verordening kan de gemeente regels vastleggen over de toewijzing van sociale huurwoningen en het over het bepaling van de urgentievolgorde voor woningzoekenden. Daardoor kunnen bijvoorbeeld mensen die in de gemeente woon- of werkzaam zijn eerder een woning krijgen. 

Verder wil Lems dat sneller wordt onderzocht of er in de gemeente Moerdijk woningschaarste is. Daarbij stelt hij ook een gewetensvraag aan het college: “Denkt het college nu echt dat wij in Moerdijk de landelijke trend niet volgen van schaarste aan woningen? 

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>