Foto: Tom Rietveld

Kinderboerderij De Dierenploeg kan niet wachten om open te gaan

ZEVENBERGEN - Bestuurslid Truus van Unen doet het hek open “ We zijn alweer een tijdje dicht, maar dieren hebben wel verzorging nodig en er moet onderhoud gepleegd worden. De twee dierenverzorgers hebben samen een volle baan. Sjef de Ridder werkt de eerste helft van de week en Petra Frijters de tweede helft en samen op de woensdag. Zij hebben er hun handen vol aan.


“De lammetjes zijn er helaas niet. Andere jaren brengt schaapsherder John van Driel uit Heijningen voor Pasen een ooi met twee lammetjes.” “Alle aandacht gaat nu naar Jopie de ezel en Cheyenne de pony, die allebei in de lappenmand zitten (staan). Een koliek?

Op de röntgenafdeling van het paarden ziekenhuis in Roosendaal zien ze zand in de darmen. In de paddock eten ze hooi en dan valt er soms wat op de grond en happen ze er zand bij. Nu op dieet. Voer met veel slobber en veel haver en vlas. Harry het oudste varken zit nu meestal binnen. Ook hij mist de kinderen. Dieren voelen aan, wanneer ze minder aandacht krijgen. Ze worden afstandelijker. Van alle dieren zijn de konijnen en de cavia’s de lievelingen van de kinderen”.

Nog beestjes geboren?

“Weinig. Wel is er weer een chinchilla zwanger. We fokken niet, want dat is zeer arbeidsintensief. Onlangs uitgevoerd plan in het kader van duurzaamheid: Zonnepanelen op het dak en een zonnecollector in de vorm van een zonnebloem. We kijken uit naar de zomer”.Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>