Foto: Wesley van der Linde

Volkerakbrug gaat dag eerder open dan gepland

WILLEMSTAD - De spoedwerkzaamheden aan de Volkerakbrug bij de A29 nabij Willemstad zijn zo voorspoedig verlopen dat de brug een dag eerder dan gepland is geopend. Zondag meldde Rijkswaterstaat nog dat de brug richting Rotterdam tot woensdagochtend 06.00 uur dicht bleef. 


Tijdens werkzaamheden dit weekend werd onverwacht slijtage aan het wegdek geconstateerd. Deze beschadigingen moeten eerst worden gerepareerd, voordat er nieuw asfalt overheen kon. Daardoor liepen de werkzaamheden bij de Volkerakbrug uit. Ook de komende drie weekenden wordt er nog gewerkt aan de A29 richting Rotterdam. Ook de Volkeraksluizen gaan de volgende twee weekenden weer dicht. 

De snelweg is 16 tot 19 april en 23 tot 26 april dicht tussen knooppunten Sabina en Hellegatsplein. Ook de parallelbaan van de A29 over de Volkerakbrug blijft gesloten voor het verkeer. Ook fietsers en voetgangers mogen niet door. Aannemersbedrijf BAM Infra legt nieuw asfalt aan. Ook voeren zij onderhoudswerkzaamheden uit aan de Volkerakbrug.

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>