Dit jaar geen huurverhoging voor huurders Woonkwartier
Foto: Monique Jansen

Dit jaar geen huurverhoging voor huurders Woonkwartier

ZEVENBERGEN – De huur van de sociale huurwoningen van woningcorporatie Woonkwartier gaat dit jaar niet omhoog. Woonkwartier volgt hiermee het besluit van minister Ollongren om de huren te bevriezen. Deze huurbevriezing geldt voor alle bewoners in een sociale huurwoning.


Een aantal huurders met een hoge huur en een laag inkomen krijgt dit jaar de mogelijkheid om een eenmalige huurverlaging aan te vragen. Hierdoor hebben huurders in een sociale huurwoning recht op een eenmalige huurverlaging als ze in verhouding tot hun inkomen te duur wonen. 

De voorwaarde hierbij is dat het inkomen over 2019 onder de inkomensgrenzen voor passend toewijzen ligt én de huurder een kale huurprijs heeft boven de geldende huurprijsgrens. Ongeveer 360 huurders komen hiervoor in aanmerking. 

Passende oplossing

Daarnaast zet Woonkwartier de deur open voor huurders in moeilijke financiële situaties. “We kunnen ons voorstellen dat huurders door het coronavirus inkomsten mislopen of hun baan dreigen te verliezen. Huurders die hierdoor de huur niet kunnen betalen nodigen we uit om dit aan ons te laten weten. Samen met de huurder zoeken we naar een passende oplossing. We tonen daarbij zo veel mogelijk begrip naar de huurder. Denk bijvoorbeeld aan betalingsregelingen en de mogelijkheid tot uitstel van betaling”, licht directeur Ruud van den Boom toe. 

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>