<p>De TONK-regeling is een tegemoetkoming in de vaste woonlasten. </p>

De TONK-regeling is een tegemoetkoming in de vaste woonlasten.

(Foto: FOTO PIXABAY)

Coronasteun voor wie hypotheek of huur niet kan betalen

MOERDIJK - Inwoners die door de coronacrisis financieel in de knel zijn gekomen en de huur of hypotheek niet meer kunnen betalen, kunnen aankloppen voor hulp. 


De gemeenten Moerdijk, Etten-Leur, Halderberge, Rucphen, Roosendaal en Zundert bieden samen de zogeheten TONK-regeling aan. De Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is door het Rijk opgezet omdat door de coronacrisis veel ondernemers en werknemers hun noodzakelijke kosten niet kunnen betalen.

De uitvoering van de regeling voor Moerdijk, Etten-Leur, Halderberge, Rucphen, Roosendaal en Zundert( de zogenoemde D6-gemeenten, AG) ligt bij het Werkplein Hart van West-Brabant. De regeling is een tegemoetkoming in de vaste woonlasten. Er zijn in deze coronacrisis door de overheid heel wat steunmaatregelen opgezet, maar toch zien gemeenten dat er mensen tussen wal en schip vallen. Dat laatste willen zij voorkomen. 

Terugvallen

De TONK-uitkering kan aangevraagd worden voor de maanden januari tot en met juni dit jaar en geldt voor ondernemers en werknemers waarvoor andere ondersteuningsregelingen, zoals TOZO, onvoldoende uitkomst bieden. In veel andere gemeenten komen alleen mensen in aanmerking die hun inkomen met tenminste 25 procent hebben zien terugvallen ten opzichte van januari vorig jaar. Dat geldt niet in de gemeenten Moerdijk, Etten-Leur, Halderberge, Rucphen, Roosendaal en Zundert. 

Ook mensen die in een uitkering zitten, kunnen TONK aanvragen als zij door de coronamaatregelen een forse inkomensdaling hebben gehad. Surf voor meer informatie en aanvragen van de regeling naar https://werkpleinhartvanwest-brabant.nl/tijdelijke-ondersteuning-noodzakelijke-kosten-tonk.

n

Addo Sprangers
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/moerdijk&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;