Foto: Tom Rietveld

Mariëlle woont in Moerdijk-dorp: ‘Samen krijgen we hier veel voor elkaar’

Mariëlle Vrijvogel: “Eigenlijk ben ik import van boven de rivieren. Twintig jaar geleden vanuit Nieuwerkerk a/d IJssel naar Brabant gekomen Eerst buiten in de polder bij Zevenbergen gewoond. Toen dat daar gesloopt moest worden heb ik het geluk gehad om hier in het dorp Moerdijk te komen wonen. Wat zo anders is dan in een stad is het contact met de buren en medebewoners. Ik moest in het begin even wennen. Mensen kijken je aan en zeggen gedag. In een stad is het juist omgekeerd. Daar zeggen ze: Kijk vooral niemand aan, want dat kan provocerend werken”. 


Mariëlle vervolgt: “Het hebben van een hond helpt ook altijd mee. Je gaat de straat op en je hebt zo contact. Ik ben dierentolk en consulent in trainingsmethodes, waarmee veel opvoedfouten met een goed advies en goede begeleiding voorkomen of recht gezet kunnen worden”. 

Al wandelend door het dorp kan je veel moois ontdekken. Mooie huizen met grote tuinen. De vliet, die tussen de huizen doorstroomt. De haven en het fraaie groene natuurgebied Appelzak. De kracht van het dorp is, dat er allerlei acties georganiseerd worden door actieve vrijwilligers en die daarmee veel voor elkaar krijgen. Zoals bijvoorbeeld de metamorfose van het dorpshart op de plek van de voormalige Stephanuskerk”.

Winkels?

“Boodschappen doe ik af en toe in Zevenbergen, maar hier is ook een winkel met de naam ‘Winkelmandje’, en ook een friettent en een visboer. De kroeg: De Put is nog tijdelijk gesloten”. 

Tom Rietveld,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>