<p>De Cocon is de enige openbare basisschool in Klundert.&nbsp;</p>

De Cocon is de enige openbare basisschool in Klundert. 

(Foto: Ties Steehouwer)

Mogelijk tijdelijke bewoners in basisschool De Cocon, daarna woningbouw

KLUNDERT – Basisschool De Cocon in Klundert krijgt waarschijnlijk tijdelijke bewoners. De gemeente denkt erover om het voormalig schoolgebouw op antikraakbasis verhuren. De Cocon staat sinds een paar weken leeg.


Stichting Openbaar Onderwijs West-Brabant maakte vorig jaar bekend de school te willen sluiten vanwege het dalende aantal kinderen. De Cocon zou dit schooljaar voor het laatst open zijn. Na dit nieuws besloot een groot aantal ouders hun kinderen al op een andere school in te schrijven. Daardoor was het aantal leerlingen bij de start van het schooljaar al gedaald van 50 naar 20. Een aantal ouders voerde nog actie voor het openhouden van de enige openbare school in Klundert, maar dat bleek vergeefs. Rond de kerstvakantie hadden alle leerlingen van de Cocon een andere school gevonden. De gemeente Moerdijk kreeg daardoor vervroegd de sleutels van het schoolgebouw in handen.

De gemeente wil de school aan ’t Hooft nu aanwijzen als locatie voor woningbouw. Daarvoor moet wel het bestemmingsplan worden gewijzigd. Tot die tijd kan er mogelijk al tijdelijk worden gewoond.

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/moerdijk&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;