<p>VakantiemiX</p>

VakantiemiX

(Foto: Kibeo)

‘Buitenschoolse opvang gaat maandag weer helemaal open’

MOERDIJK - Goed nieuws voor ouders met jonge kinderen: De buitenschoolse opvang gaat vanaf maandag weer helemaal open. Dat gaat premier Rutte vanavond bekend maken in de persconferentie, meldt RTL nieuws op basis van Haagse bronnen.


De kinderdagopvang (0-4 jaar), gastouderopvang (0-12 jaar) - inclusief de naschoolse opvang (4-12 jaar) bij de gastouder- en het basisonderwijs zijn per 8 februari weer regulier open. Maar de BSO is nog steeds dicht. Alleen voor noodopvang kunnen kinderen er momenteel terecht. Maar daar komt snel verandering in, meldt RTL nieuws. Vanavond zal bekend worden dat de BSO vanaf maandag weer volledig open gaat.

Het lijkt erop dat de heropening van de BSO één van de weinige versoepelingen is die wordt doorgevoerd. Ondanks herhaalde verzoeken van burgemeesters, waaronder Paul Depla, lijkt het kabinet de terrassen nog steeds gesloten te houden. Eerder werd 21 april nog genoemd als mogelijke datum om de terrassen te heropenen. 


Hanneke Marcelis
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/moerdijk&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;